Saç Ekimi
İçerikler
- 1 Ağrısız Saç Ekimi Nedir?
- 2 Ağrısız saç ekimi yapılabilir mi veya saç ekimi çok ağrılı bir işlem midir?
- 3 Saç ektirme ameliyatı kaç TL?
- 4 Saç Ekimi Aşamaları
- 5 Birinci Aşama: Saç Ekiminde Lokal Anestezi
- 6 İkinci Aşama: Saçların Toplanması
- 7 Üçüncü Aşama: Kanalların Açılması
- 8 Dördüncü Aşama: Saçların Ekilmesi
- 9 5000 greft saç ekimi fiyatı ne kadar?
- 10 Saç ektirme ne kadar 2024?
- 11 Saç ektirme fiyatları kaç TL?
- 12 3000 adet saç ekimi ne kadar?
- 13 Safir FUE Saç Ekimi Nedir?
- 14 Safir Fue Saç Ekiminin Aşamaları
- 15 1. Saç Ekimine Hazırlık
- 16 2. Saç Köklerinin Toplanması
- 17 3. Kanal Açılması
- 18 4. Saç Köklerinin Ekilmesi
- 19 Safir FUE ve Klasik Metal Slit ile Yapılan FUE Karşılaştırması
- 20 Dhi Saç Ekimi Nedir?
- 21 Dhi Saç Ekiminin Aşamaları
- 22 Dhi Yönteminin Avantajları ve Dezavantajları
- 23 Herkes Dhi Saç Ekimine Uygun Mudur?
Ağrısız Saç Ekimi Nedir?
Saç Ekimi operasyonu genel olarak lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen bir estetik işlemdir. Yaş ve hormonlar gibi farklı sebeplerden ötürü saç kaybı yaşayan kişiler için en uygun çözüm Safir FUE saç ekimi ya da DHI saç ekimi olurken, saç nakli işleminin ağrılı bir operasyon olup olmadığı ise saç ekimi doktorlarına en sık sorulan sorulardan biridir.
Elbette, hastaya uygun anestezi yöntemiyle acısız ağrısız saç ekimi mümkündür. Yani, hastaya saç ekimi ameliyatı öncesi uygulanan lokal anestezi ya da sedasyon ile saç ekimi esnasında hiçbir sızı ya da rahatsızlık yaşanmaz. Böylelikle saç dökülmesi problemiyle karşılaşan kişiler ağrısız saç ekimi işlemiyle saç seyrekliği yaşadıkları bölgeleri kolaylıkla kapatabilir ve dolgun saçlara kavuşabilir.
Ağrısız saç ekimi yapılabilir mi veya saç ekimi çok ağrılı bir işlem midir?
Saç ekimi işlemi esnasında her ne kadar büyük çapta olmasa da ekilecek saçların toplanması ve saç seyrekliği yaşanan bölgeye ekilmesi için minimal bir cerrahi müdahale gerekmektedir.
Buna uygun olarak da saç ekimi esnasında kesiler oluşturulurken bu cerrahi müdahaleden doğabilecek herhangi bir ağrı ve acı ihtimali saç ekimi aşamaları belirlenirken değerlendirilmektedir.
Bu konuyu iyice aydınlatmak adına saç ekiminin aşamalarından bahsetmemiz daha iyi olacaktır.
Saç ektirme ameliyatı kaç TL?
FUE yöntemine kıyasla doğrudan ve tıraşsız saç ekimi olarak da bilinen bu yöntem daha pahalıdır. Ancak genel olarak, 3000 ila 3500 greftlik bir saç ekimi işlemi için 70.000 ila 140.000 TL arasında bir fiyat aralığı var. Fakat kliniğimizde saç ekimi için genel fiyatlama kişisel duruma göre değişmektedir. Bu fiyat aralığı gerçeği yansıtmayabilir. Net fiyat için sayfanın üzerinde bulunan formu doldurabilir ya da herhangi iletişim kanallarından birini kullanarak alanında uzman temsilcilerimize ulaşabilirisinz.
Saç Ekimi Aşamaları
Saç ekimi temelde dört aşamadan oluşur. Burada bahsedilecek olan aşamalar operasyon gününde operasyonun özünü oluşturan aşamalardır.
Bunlar:
- Lokal anestezi uygulanması (Saç ekiminin ağrı hissedeceğiniz tek ve en önemli noktası)
- Saçların toplanması
- Kanalların açılması (DHI yönteminde bu aşama bir sonraki aşama ile birleşik olarak yapılır)
- Saçların ekilmesi (Öncesinde yine lokal anestezi uygulanır)
Birinci Aşama: Saç Ekiminde Lokal Anestezi
Bu aşama, ağrısız saç ekimi konusunun en temel noktasıdır. Saçların toplanabilmesi için saç köklerinin, kıl çevresindeki çok ince deri ile birlikte mikro-motor yardımı ile kesilip ayrılması gerekir. Bu işlemin yapılması için öncesinde anestezi uygulanmalıdır.
Anestezi uygulanan alan his kaybına uğrayacağından bu acılar hissedilemez. Bu noktada saç ekimi ağrısız bir işlemdir demek doğru olacaktır.
Ağrı hissiyatının yaşanacağı tek zaman, anestezinin yapılma anıdır. Lokal anestezi uygulamasının ağrısız olması da, saç ekimini ‘ağrısız’ olarak nitelendirir. Her ne kadar iğne ile yapılan anestezi kullanılmaya devam ediliyor olsa da, bu tekniğin yarattığı ağrıyı ortadan kaldırmak için uygulanan yeni yaklaşımlar da vardır. Bunlar:
- İğnesiz / Basınç ile lokal anestezi
İğneli anestezi uygulamasındaki ağrıyı azaltmak için geliştirilmiştir. Basınçla anestezik maddeyi deriye enjekte edebilen bir cihaz ile yapılır. Bu cihaz deriye dokundurulur ve içindeki yüksek basınç ile akışkan anestezik maddeyi deri yüzeyine bırakır. Sonrasında iğne ile anestezi uygulanır.
Temelde bu ilk uygulanan anestezik etken madde, deriye homojen dağılmaz ve deri altına nüfuz etmez. Devamında yapılacak iğneli anestezi uygulamasında yine acı hissedilebilir.
- Sedasyon ile lokal anestezi
Sedasyon aslında çocuklarda bile uygulanan, tıbbın anestezi alanındaki en gelişmiş ve önemli kolaylıklarından biri olarak karşımıza çıkar. Sedasyon uygulaması, kişiye damar yolu açılarak ağrı kesicinin (analjezik etken maddenin) uygun dozda vücuda verilmesini niteler. Böylece iğne veya diğer tıbbi müdahalelerde olduğu gibi işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmez. Bu uygulamada kişinin bilinci açık kalır fakat hissiyatı azalır.
Sedasyon uygulamasında uzman bir anestezi doktorunun bulunması önem taşır. Çünkü sedasyonun hangi dozda uygulanacağı doktor tarafından, kişinin fiziksel aktivite ve acı eşiğine göre belirlenir.
İkinci Aşama: Saçların Toplanması
Saçlar mikro-motor yardımı ile deriden silindirik kesiler ile ayrıştırılarak toplanır. Burada mikro motorun uç çapı minimum 0.6 mm ölçüsündedir ki, bu da kişinin saçlarının kalınlığına ve tekli veya çoklu greftler olmasına bağlıdır. 0.7 mm, 0.8 mm ve 1.00 mm’ye kadar punç adı verilen silindirik iğneler ile saçlar toplanır.
Üçüncü Aşama: Kanalların Açılması
Saçların ekilmesi için toplanan saç köklerinin yerleştirileceği kanallar gerek metal slitler gerekse daha sonradan geliştirilen safir uçlar ile açılır. Safir uçlar daha pürüzsüz olduğundan deride daha az tahribat yaratmaktadır. Kanal açma aşaması, operasyonun kalitesini belirleyen en önemli aşamadır. Saçların ekileceği kanallar açılırken, açı ve yön çok dikkatli belirlenmelidir. Bu sayede doğal görünümlü bir ekim gerçekleştirilebilir.
DHI yönteminde kullanılan implanter ile kanal açmaya gerek kalmadan saç kökleri yerleştirilebilir.
Dördüncü Aşama: Saçların Ekilmesi
Saçlar açılan kanallara yerleştirilir. Burada dikkat edilecek kısım kanalların doğru yönde açılmış olmasıdır. Eğer doğru kanal yönleri yoksa ekilen kökler doğal bir görünüme kavuşamaz.
Bu aşamada bir diğer kritik nokta ise açılan kanalların hangilerine tekli greftler hangilerine çoklu greftlerin ekileceğidir. Burdaa temel prensip ön sıralara tekli greftlerin ekilmesidir. Bu hassasiyet ile doğal görünüm yine daha kolay bir şekilde sağlanabilir.
5000 greft saç ekimi fiyatı ne kadar?
Saç ektirme ne kadar 2024?
1 greft saç ne kadar?
Bir greftte bir ila altı saç teli bulunabilir. Genel olarak, bir kişinin saç greftinde 1.8 ila 2.2 saç teli vardır. Bir saç grefti tipik olarak iki saç teli içerir, ancak üç bin greft, saç tipine bağlı olarak 5400 ila 6000 saç teli içerir.
Saç ektirme fiyatları kaç TL?
3000 adet saç ekimi ne kadar?
Safir FUE Saç Ekimi Nedir?
Her geçen gün gelişen teknoloji ile saç ekimi tekniklerinde ve saç dökülmesi tedavilerinde yenilikler yapılıyor. Özellikle saç ekimi operasyonları, kullanılan aletlerin de geliştirilmesine paralel olarak büyük ölçüde ilerleme kaydediyor.
FUE yöntemi günümüzün en gelişmiş saç ekim tekniği olarak biliniyor ve FUE sayesinde elde edilen başarı her geçen gün artıyor. Safir uçlu özel cihazlar kullanılarak yapılan Safir FUE saç ekimi yöntemi, bu alandaki başarıyı bir adım ileriye taşıyor.
Uzun yıllardır uygulanan ve dünyaca kabul görmüş bir saç ekimi tekniği olan FUE saç ekim yönteminin, başarısı ve konforu safir uç teknolojisi ile devam ettiriliyor. Safir FUE sayesinde, daha hızlı iyileşme süreci yaşanıyor ve daha doğal sonuçlar elde ediliyor.
Saç ekimi esnasında kanal açmak için Klasik FUE’de tercih edilen metal slit’ler yerine, ceğerli madenler arasında yer alan safirden üretilen uçlar kullanılıyor. Safir uçla yapılan FUE, başlı başına bir teknik değil, FUE yönteminde uygulanan bir inovasyon olarak kabul ediliyor.
Safir Fue Saç Ekiminin Aşamaları
Saç ekimi temelde 4 aşamadan oluşuyor;
1. Saç Ekimine Hazırlık
Saçlar toplanır ve saçların ekileceği alan dezenfekte edilir. Ayrıca anestezi uygulaması yapılır. Hazırlık aşaması operasyonun konforunu belirleyen aşamadır.
2. Saç Köklerinin Toplanması
Safir FUE’de saç kökleri, mikro motor aracılığıyla, çapları 0,6 – 0,7 – 0,8 mm arasında saç köklerine göre değişiklik gösteren mikro-uçlar kullanılarak greftler halinde tek tek donör bölgeden toplanır.
3. Kanal Açılması
Küçük (mikro) kanallar açılır. Bu işlemin minimal düzeyde olması iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlar. Bu kanallar saçın görünümünü büyük derecede etkiler ve saçın açısı, yönü ve sıklığı ile alakalı konuları doğrudan belirler. Bu nedenle kanalların açma aşaması bir saç ekimi operasyonun başarısındaki en önemli aşama olarak kabul edilir.
4. Saç Köklerinin Ekilmesi
Toplanan kökler açılan kanallara yerleştirilir. 1,0 -1,3 – 1,5 mm arasında, keskin, pürüzsüz ve dayanıklı safir uçlar ile açılan küçük kanalların saç kökü boyutunda olması, açılan kanal sayısının artmasına ve saç köklerinin birbirine daha yakın ekilmesine imkan sağlar. Saç ekiminde doğal saç açısı 40-45 derece olarak kabul edilir. Aksi durumda sıklık sağlanması için saçların çok dik açılarla ekilmesi, halk arasında çim adam diye tabir edilen sonuçlara neden olabilir.
Ağrısız, iğnesiz saç ekimi ile konforunuzdan vazgeçmeyin!
Saç ekiminde lokal anestezi, operasyonun en başında yani saç köklerinin donör bölgeden alınmasından önce uygulanıyor. İğne ile gerçekleştirilen lokal anestezide etken maddenin vücudu uyuşturması zaman alıyor. Hastanın iğne batırılması esnasında acı duyması doğal olarak rahatının bozulmasına yol açabiliyor.
Günümüzde özel anestezi aletleri kullanılarak yapılan bir saç ekiminin iğnesiz ve ağrısız olarak uygulanması sağlanabiliyor. Bu özel aletler, anestezi sağlayan ajanları basınçlı bir püskürtme sistemiyle cildin altına ulaştırıyor. İğnesiz enjektörle gerçekleştirilen anestezi uygulamasının etki başlangıç süresi iğneli enjeksiyona göre daha hızlı olmasından dolayı daha fazla konfor sağlıyor.
İğne kullanılmadan anestezi enjeksiyonu sağlayan likit jel sistemi, iğne ile yapılan lokal anestezi uygulamasına göre daha geniş bir alana yayılıyor ve böylece etkisi daha fazla oluyor. İğne fobinizi varsa veya farklı nedenlerden ötürü saç ekimi yaptırmak konusunda kararsız kalıyorsanız bu yeni teknik sayesinde işleminizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz.
Safir FUE ve Klasik Metal Slit ile Yapılan FUE Karşılaştırması
Safir FUE ile yapılan saç ekiminin Klasik FUE (Metal Slit ile Yapılan) ile yapılan saç ekimine göre avantajları:
- Kanal açma işlemi esnasında safir uç kullanılması, anti-bakteriyel özelliklere sahip pürüzsüz yüzeyi, sertlik, keskinlik ve dayanıklılık gibi fiziksel nitelikleri nedeniyle çok daha az vibrasyon olmasını sağlar. Böylece hem travmanın hem de doku hasarı riskinin en düşük düzeyde tutulması sağlanır.
- Safir FUE ile Klasik FUE yöntemine göre daha sık ekim yapılabilir ve bu da daha ileri evrelerde saç dökülmesi olan hastalara uygulanmasını olanaklı kılar.
- Greftlerin daha sık ekilmesine yardımcı olur; saç yoğunluğu ile birlikte daha doğal bir görünüm elde edilmesine olanak sağlar.
- Klasik FUE’ye göre, deri altına daha az sıvı enjekte edilerek kanal açma imkânını kolaylaştırır.
- Uygulamadan sonra görülen ödem düzeyi de daha düşük olacağından hastalar için operasyon sonrası her anlamda daha konforlu olur.
- Ekim için açılan kanalların küçük olmasından dolayı operasyon sonrası doku iyileşmesi, Klasik FUE’ye göre daha hızlıdır. Ve en önemlisi, deri üzerinde pürüzsüz bir birleşme olur.
- Saç kökleri kendi boyutlarındaki kanalların içine en doğal açıyla ekildiğinden, köklerin yerinden çıkması ve açı ayarlarının değişmesi ihtimali yoktur.
Doku Clinic’de uygulanan doğal, başarılı ve estetik açıdan tatmin edici sonuçların alındığı ‘Safir FUE Tekniği’ hakkında daha fazla bilgi ve destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Dhi Saç Ekimi Nedir?
DHI yani Direct Hair Implamantation ifadesi kelime anlamı olarak saçların doğrudan ekilmesi anlamında kullanılıyor. Bu yöntemde Klasik FUE’den farklı olarak saçlar ekilmeden önce kanal açılmıyor; saçlar implanter adı verilen özel iğneler ile direkt olarak ekiliyor. Bu ekim yöntemi kanal açma işlemi gerektirmediğinden saçların arasına da ekim işleminin yapılmasına imkan sağlıyor. Böylece saçların kesilmesine gerek kalmadan saç ekimi yapılabiliyor.
Saçların kesilmeden ekilmesi ve saçların arasına ekim yapılabilmesi kadınların saç ekimi yaptırmasındaki en önemli neden olduğu için bu yöntem kadınlara saç ekimi olarak da belirtilebiliyor. Fakat erkekler de elbette benzer durumlar altında bu saç ekim tekniğinden faydalanabiliyor.
Dhi Saç Ekiminin Aşamaları
DHI yöntemi ile saç ekimi 3 aşamadan oluşuyor;
1. Saç Ekimine Hazırlık
2. Saç Köklerinin Toplanması
3. Kanal Açılması ve Saç Köklerinin Ekilmesi.
Diğer yöntemlerden farklı olarak DHI tekniğinde mikro saç kanalların açılması ve greftlerin Choi Implanter denilen özel bir kalem ile ekilmesi işlemleri aynı anda gerçekleştirilir. Choi Implanter kalemi ile gerçekleştirilen bir saç ekim operasyonunda toplanan saç folikülleri doku parçalarından ayrıştırıldıktan sonra kalemin içine birer birer yerleştirilir. Bu yerleştirme çok özenli ve dikkatli bir şekilde yapılır. Bu sayede saç ekiminden en doğal sonuçların elde edilir.
Saç kökleri, saç ekimi için en uygun olan 40-45 derecelik açılarla ve saçın doğal (tarama) yönüne göre ekilir. Choi kalemine yerleştirilmiş saç köklerinin doğru açıda ve yönde itilmesiyle ekim gerçekleştirilir. Bu sırada var olan saçlar korunur. Operasyonda 2 ila 6 arasında Choi kalemi ve beraberinde ortalama 15-16 sivri Choi ucu kullanılır. Bu kalemlerin uçları farklı ölçülerde olabilir. Bunu belirleyen faktör kişinin saç kökü ve kalınlık yapısıdır.
Dhi Yönteminin Avantajları ve Dezavantajları
DHI saç ekim metodunun FUE yönteminden doğal olarak çeşitli avantajları ve dezavantajları vardır.
Avantajları:
- Saç köklerinin doku dışında kalış süresini minimal düzeye indirgeyerek daha sağlıklı bir şekilde ekimin gerçekleşmesini sağlar.
- Saç köklerinin sağ kalma oranı daha yüksektir.
- Kesi alanı daha az olacağından kanama riskini mümkün olduğunca en aza indirir.
- Ekilecek alanda saçların olması DHI tekniğinde daha az sorun teşkil eder. Dolayısıyla saçların tamamen dökülmediği bölgelerde, saç arasına daha rahat ekim yapılabilmesi söz konusudur.
- Operasyon sonrası daha hızlı iyileşme görülebilir, böylece hasta kısa sürede günlük rutinine rahatlıkla dönebilir.
- DHI yöntemi saçların tıraş edilmeden ekim yapılabilmesine ve aynı zamanda dar alanlarda gerçekleştirilen saç ekim işlemlerinde daha yoğun saç ekimi yapılabilmesine olanak tanır.
Dezavantajları:
- Bu tekniği iyi bir şekilde kullanıp uzmanlaşmak için gerek doktor gerekse saç ekimi ekibinin çok uzun bir eğitim sürecinden geçmesi gerekir.
- Diğer saç ekim metotlarıyla kıyaslandığında genellikle daha masraflı bir yöntem olduğundan bahsedilebilir.
- Çok hassas bir işlem olduğu için ekimi gerçekleştirecek doktorun dikkatli ve yüksek kondisyonda olması gerekir.
- Saçlı bir alana ekim yapılması bu ekim alanının çok dar olması anlamına gelmektedir ve ekimi yapan kişi yeterli deneyime sahip değilse bu dar alanda çalışırken Choi kalemleri ile diğer saç köklerine zarar verebilir.
Herkes Dhi Saç Ekimine Uygun Mudur?
Bugün geldiğimiz noktada, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, saç ekimi artık çok daha güvenli bir şekilde Choi uçları ile de yapılabiliyor. Uzmanlaşmış kliniklerde bu uçlarla yapılan saç ekiminde etkili, öngörülebilir ve en önemlisi doğal görünümlü sonuçlar elde edilebiliyor.
İlk geliştirilen Choi kalemi ile bu yöntem sadece düz ve kalın saçlı kişilere uygulanabiliyorken zaman içerisinde yapılan iyileştirmeler ile kullanım alanı genişledi. Şu anda kullanılan Choi kalemlerinin kalınlığı 0,64 mm ile 1,0 mm arasında değişebiliyor, bu da farklı saç tipleri için DHI yönteminin kullanılabilmesini sağlıyor.