Sakal Ekimi
İçerikler
Sakal Ekimi Nedir?
Sakal Ekimi; Son yıllarda popüler olan saç ekimi uygulamaları sayesinde artık sakal, bıyık ve favori gibi bölgelere de rahatlıkla ekim yapılabiliyor. Bu bölgelerde genetik veya farklı nedenlerden ötürü kıl çıkmaması veya kıl kaybının olması durumunda gerçekleştirilen operasyonlar ile başarılı sonuçlar elde ediliyor.
Sakal, bıyık veya favori bölgelerinde oluşan yara izi, ameliyat izi, yanık izi veya dökülme gibi problemlerin çözümü sakal ekimi ile sağlanabiliyor. Hiç sakal, bıyık veya favori çıkmamış durumlarda bile ekimler başarıyla sonuçlanıyor.
Kılın ekileceği bölgeye enseden alınan saç kökleri nakledilmesi işlemini tanımlayan sakal ekimi işleminde sadece FUE yöntemi tercih ediliyor. Çünkü sakal, bıyık veya favori ekimlerinde FUT yönteminden tatmin edici sonuçlar elde edilemiyor. Kıl köklerinin yani greftlerin toplanması aşamasında daha ince uçlu yani 0,6-0,7 mm’lik punçların kullanılması gerekiyor.
Sakal Ekiminin Aşamaları
1. Sakal Ekimine Hazırlık
Sakalın ekileceği alan dezenfekte edilir. Ayrıca anestezi uygulaması yapılır. Hazırlık aşaması operasyonun konforunu belirleyen aşamadır.
2. Saç Köklerinin Toplanması
Mikro motor adı verilen düşük devir ile dönen silindirik iğnelerle saç kökleri toplanır. Bu aşamada izlenen yol, sakal ekiminin başarısına etki eder.
3. Saç Köklerinin Ekilmesi
FUE yöntemi ile alınan saç kökleri bıyık, sakal ve favori bölgelerine ekilir. Bu işlem profesyonel ve tecrübeli ekip tarafından yapılmalıdır. Yüz bölgesinde ekimlerin açısı çok önemlidir.
Kaç Greft Ekilmeli?
Genel olarak hiç bıyığı olmayan birine 500 ila 1.000 greft ekildiğinde var olan köse görüntüsü gider. Sakal ekiminde 1.000 ila 2.500 greft ekilmesi yeterli olacaktır. Favori ekimlerinde ise 750 ila 1.500 arasında greft ekilebilir.
Uygulamadan Sonraki Süreç Nasıl İlerler?
Sakal ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Sağlıklı ve doğal görünüme sahip bir sonuç için operasyondan sonraki süreç de en az operasyon süreci kadar önemlidir. Doktor kontrolünde ilerleyen operasyon sonrası süreçte doktorun ve hasta temsilcilerinin tavsiyelerine uyulduğu takdirde olumsuz herhangi bir durum yaşanmaz.
- Sakal, bıyık ve favori ekimlerinde kıl kökü alınan ve ekim yapılan alan 3 gün sonra yıkanabilir. Yıkama sonrası ekilen sakallar görünür hale gelir ve 2-3 günlük sakal görüntüsü oluşur. 6-7 gün sonrasında pembemsi görünüm ortadan kalkar. Kollardan, bacaklardan, göğüsten veya enseden alınan greftlerin yerinde hiç iz kalmaz.
- Ekim yapıldıktan sonraki 1 haftalık dönemde mimik hareketlerine dikkat edilmeli ve olabildiğince az kullanılmalıdır. İlk birkaç gün sıvı içecekler ve püre halinde hazırlanan besinlerin tüketilmesi önerilir. 7 gün sonra pansuman yapılır.
- Ekilen saç kökleri, bıyık bölgesinde zamanla uzayabilir. Köklerin yeterince tutunması için 8-9 gün sonra tıraş yapılabilir veya makas ile kısaltılabilir. Sonrasında ise normal bir şekilde tıraş olunabilir, ekim yapılan bölgedeki kıllar da kesilebilir.
- 3 haftadan sonra, ekilen sakal ve bıyığın bir kısmında geçici bir dökülme olabilir. Geçici dökülmeden 4-6 ay sonra ise dökülenlerin tamamı yeniden çıkar. Kıl kökündeki kalite artışı 2 yıla kadar devam eder.
Sakal Ekimi Fiyatları 2024
Sakal ekimi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.